София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Началникът на детската ортопедия „Пирогов“ подаде оставка

Екипът му иска да го последва

7 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Началникът на Клиниката по детската ортопедия и травматология в “Пирогов” д-р Атанас Кацаров е подал оставка. Още седем души от екипа му също са изразили желание да го последват. Основен мотив за оставката си той посочи разформироването на пет места на детската ортопедия, което е опасно за пациентите. Д-р Атанас Кацаров обясни, че непрекъснато е бил спиран и подчерта, че е успял да създаде супермодерна клиника. „ В момента ни местят на пет различни места. За мен това е опасно за здравето на пациентите. Да отидат по двама лекари на етаж към съответен травматологичен екип  "Възрастни", коментира Кацаров. Тох допълни, че следващата стъпка е да ги причислят към  клиниката. Той посочи, че основната причина за всичко е той и за това дава оставка. " Седем лекари напускат, няколко сестри, няколко санитари, 70 процента от персонала на клиниката в момента. В рамките на следващия месец или два след като видят, че работата е невъзможна, ще напуснат и други",обясни д-р Кацаров.

Междувременно от лечебното заведение коментираха в писмо до медиите, че Клиниката по детска ортопедия и трамватология няма да бъде закрита и този въпрос никога не е бил обсъждан.

Само преди дни служебният кабинет отстрани директора на "Пирогов" и назначи на негово място д-р Асен Балтов.