София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НАЧАЛНИКЪТ НА ВМЗ-СОПОТ ПОДАДЕ ОСТАВКА

ПРИЧИНАТА – ВЗРИВОВЕТЕ В ИГАНОВО

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Началникът на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев е подал оставка по време на общото събрание на предприятието. Решението му е било одобрено от членовете на съвета на директорите. За момента няма назначен нов изпълнителен директор.

Докато не се назначи такъв, ръководството на ВМЗ-Сопот ще се осъществява солидарно от членовете на съвета на директорите.
Припомняме, че в склада на предприятието в село Иганово неколкократно избухваха взривове. Първият беше на 21 март, а месец след това последва и втори. Вследствие от тях ВМЗ-Сопот загуби 3 млн. лв., а работниците останаха без заплати. Служители организираха няколко протеста и блокираха подбалканския път с искане на оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски.
В края на месец май от икономическото министерство заявиха, че стартира подготовка за възстановяване на производството. Очаква се съвсем скоро работниците отново да се върнат на работа.