София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Национален протест на надзирателите

Настояват за изпълнение на изискванията им

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Днес надзирателите от затворите от цялата страна излизат на национален протест пред Министерство на правосъдието. Основните искания на служителите са за по-добри условия на труд и по-високи заплати. Протестиращите иска възнагражденията им да бъдат изравнени с тези на служителите от МВР.

„Силно се надяваме се да се стигне до решение на проблема, тъй като след шест месеца водене на последователни преговори с Министерство на правосъдието се оказахме излъгани. Имахме поети ангажименти от страна на нашия работодател министърът на правосъдието за единно третиране на всички служители в сектор сигурност - буквално ще цитирам думите - "каквото е за МВР, това ще бъде и за вас". Оказа се, че не е точно така“, каза пред БНТ Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.

Той бе категоричен, че ще протестират до пълното изпълнение на техните изисквания.

По думите му, служителите в затворите трябва да имат нормални условия на труд и на заплащане, както е записано и в самия закон.