София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Националите по киокушин са на двуседмичен тренировъчен лагер в Москва

Каратеките на БККФ се подготвят за световното първенство в Русия

6 годиниСпортни 12 Боряна Райчева

Националният отбор на Българската карате киокушин федерация, начело с абсолютния шампион по киокушин сенсей Захари Дамянов, заминаха на двуседмичен тренировъчен лагер по бойното изкуство в Москва.

Те пристигнаха в руската столица в неделя вечерта и ще тренират там до 18 септември. Сенсей Живко Андреев е вторият треньор, който замина с българската делегация.

По време на лагера националите ще обменят опит с някои от най-известните треньори и състезатели по киокушин и ще се подготвят за важните събития в международния си спортен календар – първенствата в Полша, Беларус, Япония и Русия.

В началото на декември ще се проведе и Световното първенство по карате киокушин. То се организира от Световния киокушин съюз (KWU), като тази година домакин е Русия. Първенството ще се проведе на 9 и 10 декември в Екатеринбург.