София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Над 14 млн. лв. приходи от българските плажове за 2016г.

Равносметка при предаване на поста

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Приходите от концесии и наеми на плажове през 2016г. надвишава сумата от 14 милиона лева, това каза днес Николина Ангелкова, бивш министър на туризма. Тя добави още, че се очаква ръст на приходите от над 15% до края на месец декември.

На официалната церемония по предаване на властта, бившият министър на туризма направи равносметка за изминалите две години, като заяви, че за този период правителството е минало през много предизвикателства в сферата на туризма, но в крайна сметка разполагаме с 1 милион лева повече събрани приходи, а едно от най-важните постижения е, че сме успели да върнем доверието на руските туристи. За новия летен сезон предстоят много важни изложения, за които подготовка е започнала още от май месец миналата година, пише агенция „Фокус“. На новия ресорен министър предстои до края на март месец да издаде заповед за неохраняемите плажове за летния сезон 2017.

От своя страна служебният министър на туризма Стела Балтова пое щафетата с мисията да насочи вниманието си много повече към качеството на туристическите услуги и удовлетвореността на туристите в България, отколкото на техния брой. Балтова заяви, че приоритет ще остане осигуряването на спокоен летен сезон и маркетирането на националния туризъм.