Гледай
на живо

Над 2800 души участват в софийския маратон

Част отhttp://eurocom.bg/manage/news/index/add# центъра на София ще бъде блокиран

Днес  стартира традиционният софийски маратон . В него ще вземат участие над 2800 души, като над 700 от тях са чужденци от 5 континента, което е абсолютен рекорд в историята на състезанието. Двама от участниците имат шанс да спечелят супербонуси от по 20 000 лева във веригата от маратонски бягания в България.

Откриването е  пред Националния стадион „Васил Левски“. Участниците в класическия маратон потеглят в 10 часа.

Стартовете дават министър Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова. По време на събитието ще има и акция за събиране на средства за благотворителни цели.

Масовата проява, която се очаква да е с краен час 16.00 ч., ще наложи промени в движението в София, съобщиха от Столична община

Маратонът започва от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” пред Националния стадион „Васил Левски" и  ще премине по следния маршрут: по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен", наляво по тротоара на бул. „Патриарх Евтимий”, наляво по източното пътно платно на  бул. „Витоша”, наляво по западното пътно платно на бул. „Пенчо Славейков", надясно по северното пътно платно на бул. „България" до бул. „П. Ю. Тодоров”, обратно по южното пътно платно на бул. „България”, надясно по бул. „Петко Каравелов”, наляво по бул. „Арсеналски”, наляво по бул. „Черни връх”, надясно по югоизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по западното пътно платно на бул. „Драган Цанков” до ул. „Митрополит Кирил Видински”, обратно по източното пътно платно по бул. „Драган Цанков”, надясно по югоизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Национален стадион „Васил Левски”, където е финалът.