София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Над 600 души са арестувани след протестите в Русия

“Кремъл не може да уважава провокатори“

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Кремъл уважава гражданската позиция на хората, но само ако е изразена във формат, предписан от закона и на уговорени места, гарантиращи тяхната безопасност, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки протестите, които бяха проведени в неделя в над 100 града в Русия, включително и в Москва.
Градските власти на столицата не разрешиха осъществяването на протестни действия и предложиха те да бъдат преместени в Соколники и Люблин, но организаторите не се съгласиха и призоваха въпреки забраната гражданите да излязат по улиците. Полицията задържа около 600 души заради некоординираните действия, включително организторът на акцията Алексей Навални.
Но ние не можем да окажем същото уважение към тези, които умишлено подвеждат хората и провокираха вчерашните и днешни незаконни действия. Не можем да се отнасяме с уважение към тези, които подвеждат непълнолетни лица, излагайки по този начин на опасност живота на тези деца. Не можем да се съгласим с това и не можем да го уважаваме, коментира още Песков.