София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Над 700 мигранти са се отказали от нелегално пресичане на сръбската граница

Най-много желаещи да преминат има от Македония

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

От поставянето на съвместни патрули на полицията и армията по границата на Сърбия с България и Македония са регистрирани над 700 мигранти, които са се отказали от нелегално пресичане на границата, и са задържани трима заподозрени трафиканти на хора, съобщи за телевизия РТС говорителят на министерството на отбраната Йован Кривокапич.

Той добави, че най-много опити за нелегално преминаване на границата има откъм Македония, а от България броят им е по-малък. Кривокапич уточни, че от началото на работата на съвместните патрули са предотвратени 81 опита за преминаване на групи мигранти или отделни лица, а общият брой на тези, които са се отказали да преминат, е 706 души.

От десетина дни на границите на Сърбия с Македония и България патрулират съвместни екипи от полицаи и военни с цел предотвратяване на нелегално проникване на мигранти на сръбска територия. Сръбските власти съобщиха, че тази мярка ще остане в сила "докато е необходимо".

Източник: БТА