София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Наим Сюлейманоглу се бори за жовота си след мозъчна операция

Лекарите съобщават, че щангистът е в реанимация и е с опасност за живота

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Вчера привечер е извършена операция по спешност на изтъкнатия щангист Наим Сюлейманоглу, поради мозъчен кръвоизлив в болницата Мемориал-Атакьой, където лежи повече от един месец, съобщи БТА.

От болницата Мемориал съобщават, че поради кръвоизлив в мозъка и свързания с него увеличаващ се оток, на Наим е била извършена мозъчна операция по спешност. "Съществува опасност за живота на щангиста, той се намира в реанимацията", информира проф. д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври т.г.извърши трансплантацията на черен дроб на Сюлейманоглу.

Припомняме, че на 26 септември Наим бе приет в болница в критично състояние с диагноза цироза и се налагаше спешно да му се направи трансплантация, за да живее. Донор стана негов приятел.

Д-р Полат направи изявление пред медиите след приключване на мозъчната операция на Наим. "Във функциите на органите нямаше компликации. При болни, претърпели сложна трансплантация и лежащи дълго време, е възможно да се получат инфекции. Но в изследванията на Наим се появиха негативни неврологични резултати. Отново направихме томография и взехме решение за операция по спешност, понеже съществува опасност за живота му. Целта на операцията е да премахнем риска от отока в областта на мозъка. Но продължава опасността за живота му", каза лекарят.

По данни на лекарите няма усложнения по отношение на трансплантацията. Но в мозъка на Наим се е образувал оток поради кръвоизлив,който се е увеличавал. Това наложило и операцията по спешност.

Преди около една седмица турският министър на младежта и спорта Осман Ашкън Бак бе на посещение при болния Наим. Той съобщи,че Наим е получил мозъчен кръвоизлив поради което е в интензивното отделение и е на системи. По думите на министъра лекарите отвреме-навреме приспивали Сюлейманоглу.