София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Намерено е тялото на четвъртия член на екипажа на разбилия се самолет в Бишкек

Разпознати са телата на 37 души, сред които 17 деца

7 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Намерено е четвъртото тяло на член от екипажа на разбилия се самолет „Боинг 747“, в района на международното летище „Манас“ в Бишкек, съобщи за РИА Новости представител на пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации в Киргизия.

Товарният самолет на турска авиокомпания се разби на половин километър от пистата вчера сутринта. Той катастрофира над населеното място Дача-Суу, квартал „Авиатор“.

По данни на правителството на Киргизия до момента са разпознати 37 загинали, сред които 17 деца.

Представител на правителството отбеляза, че разпознатите тела на киргизките граждани ще бъдат предадени на близките им, за да бъдат погребани.

Издирвателните работи на мястото на катастрофата продължават. Снощи сапсителите намериха черната кутия на самолета.

Пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации отбелязва, че на мястото на авиокатастрофата работят 300 спасители и 255 сътрудници на Министерството на вътрешните работи, както и 20 единици специализирана техника.

Правителството на Киргизия ще отдели около 1000 долара за всяко от семействата на загиналите при катастрофата, както и за пострадалите.

Boeing 747, изпълняващ полет от Хонконг-Бишкек-Истанбул, е превозвал на борда си 85 тона електооборудване и инструменти.