София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НАМЕРИХА ТЯЛОТО НА 24-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ НА ПЛАЖА В БУРГАС

БРАТЪТ НА УДАВЕНИЯ ХРИСТО ВАСИЛЕВ ГО ПРЕНЕСЕ С НОСИЛКА

8 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Спасители на плажа в Бургас откриха трупа на 24-годишния Христо Василев. Водолази претърсваха района за тялото на младежа в продължение на един час. Христо е влязъл в неохраняемата зона на плажа в града, заедно с брат си. На 10 метра от брега го е отнесла вълна. Момчето започнало да вика за помощ. Възрастен мъж е влязъл във водата, за да помогне, но секунди по-късно тялото на Христо вече го нямало на повърхността.
Майката на момчето е в шок от случилото се. Тя и другият й син не могат да повярват, че Христо се е удавил. Поради забавяне на трупната линейка, 24-годишният младеж от София е бил качен в тази на Централния плаж, а брат му е помогнал в пренасянето на носилката.
Спасители предупреждават, че в момента морето е много опасно. На морското дъно вече са се образували дълбоки ями, предизвикани от силното вълненение.