София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Младеж беше намушкан в центъра на София от психично болен мъж

Срещу нападателя са подавани жалби в полицията от различни хора

7 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Млад мъж беше намушкан с нож в центъра на София. Раненият е настанен в столична болница, където докторите се борят за живота му. Инцидентът се е случил рано в петък сутринта на улица „Владайска“.

Нападателят страда от параноидна шизофрения. Между двамата мъже е имало схватка,но жертвата е пострадала по-сериозно. Психичноболният мъж е откаран в лечебно заведение.

Станалото между мъжете е с предистория от миналата година, когато нападателят се срещнал с жертвата, който бил със свои приятели.

Като дете мъжът, страдащ от шизофрения е живял на ул.“Владайска“ близо до жертвата и приятелите му. Споделил им, че търси момиче с което са посещавали детската градина. Той обяснил, че тя е любовта на живота му.

След тази среща психичноболният мъж започнал да причаква мъжете пред домовете им и ги заплашвал. Тримата са подавали жалби в полицията за тормоз,но след преразглеждане са установили, че няма как да го накажат понеже е психично болен. Диагностициран е с болестта „параноидна шизофрения“. От полицията не взели мерки, въпреки многобройните оплаквания, а заплахите от страна на психично болният мъж продължили. Така се стигнало до станалия днес кървав инцидент.