София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нападателят на конресмена от САЩ имал списък с жертви

Нито един от нападнатите не присъства в списъка

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Американските следователи са открили в нападателя на конгресмена в САЩ списък с имена на шестима членове на Камарата – представители на Републиканската партия, информира телевизионният канал Fox News.
В сряда 66-годишният Джеймс Ходжкинсън откри огън с пушка в Александрия (Вирджиния) срещу група от членове на Конгреса и техните помощници, които играеха бейзбол. Нападателят рани четирима души, включително и координатора на Републиканската фракция в Камарата на представителите на Стив Скализ, както и двама полицаи. Нападателят е бил ранен в престрелка с полицията и е починал по-късно в болницата.
В ръкописния списък присъстват членове на Камарата на представителите на републиканците, консерваторите от Тенеси, Аризона, Южна Каролина, Охайо, Вирджиния и Алабама. Нито една от жертвите не е присъствала в списъка.