София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Напусна главният икономически съветник на Тръмп

Поредният подал оставка от американската администрация

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Още едно от водещите лица в администрацията на американския президент Доналд Тръмп подаде оставка. Този път това е главният икономически съветник на Тръмп – директорът на Националния икономически съвет Гари Кон, съобщават световните агенции.

Кон предприе тази стъпка заради разногласията си с Тръмп по повод митата на вносната стомана и алуминий. Той се опита да разубеди президента да не облага с данъчна тежест въпросните стоки, но американският държавен глава вчера обяви, че в близките дни ще наложи митата.

„За мен бе чест да служа на страната си и да въведа благоприятни за американците политики в подкрепа на растежа, по-специално приемането на историческа данъчна реформа. Благодаря на президента, че ми даде тази възможност и желая на него и на администрацията големи успехи в бъдеще“, се казва в кратко изявление на Кон.

От своя страна Доналд Тръмп похвали вече бившия си съветник и подчерта, че той е свършил чудесна работа за въвеждането на историческа данъчна реформа.