София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ром наръга с нож момче в столичен тролей

Инцидентът е станал след скандал с роми

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

18-годишно момче беше намушкано с нож от 33-годишен мъж, от ромски произход, в тролей номер 7 в София. До инцидентът се е стигнало след скандал, когато група от няколко деца на около 10 години от ромски произход пускали семки по пода и плюли в тролея. 

Пострадалото момче прави забележка на групичката и друг младеж, по-голям от децата, но също от ромски произход, се намесва в спора. Двамата се спречкват. След сбутване момчето паднало и изкрещяло: "Прободоха ме", разказа свидетелка на кървавата сцена, цитирана от „24 часа“.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска“  около 18.10 часа Извършителят е познат на полицията е и задържан.

С момчето е била 15-годишната му приятелка, която не е пострадала, съобщиха от МВР. На пострадалия му е направена операция в "Пирогов". 

Все още продължават разпитите на свидетели.