София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Наръганото в тролея момче е вън от опасност

Нападателят му е обвинен в опит за убийство

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Наръганият  с нож в столичен тролейбус Борислав е вън от опасност, съобщиха родителите му пред „Нова телевизия“. Те обясниха още, че срещу нападателя е повдигнато обвинение в опит за убийство. Според тях извършителят  е бил част от схема за крадене на пари.
 
„Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен ток седалките зад шофьора, за да може никой да не сяда там. После му спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има.", разказа майката на пострадалото 18-годишно момче.
 
Припомняме, че ученикът Борислав беше намушкан с нож от 34-годишен мъж в тролейбус в столицата, след като направи забележка на група момчета да не плюят семки на земята. Край мястото на инцидента са открити шишета с метадон. 
 
Бащата на момчето заяви, че синът му е възнамерявал да кандидатства в НСА тази година и усилено се е подготвял. След атаката в тролейбуса обаче има опасност той да изгуби цяла година.