Гледай
на живо

Наш хеликоптер помага за гасенето на пожари в Македония

Премиерът Заев благодари, че са тук и ще помагат

Наш хеликоптер помага за гасенето на пожари в Македония Рано тази сутрин два екипажа от състава на авиобаза Крумово излетяха с вертолет Ми-17 от летище Плов... thumbnail text

Рано тази сутрин два екипажа от състава на авиобаза Крумово излетяха с вертолет Ми-17 от летище Пловдив към столицата на Република Македония Скопие, за да окажат помощ в гасенето на възникнали пожари в община Македонски брод.

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Република Македония Зоран Заев се срещнаха на летището в Скопие с екипажа на българския хеликоптер и техни македонски колеги, които ще участват съвместно в гасенето на пожарите в страната. Премиерът Заев благодари, че са тук и ще помагат, съобщиха от правителствения пресцентър. По думите му това е истинска проява на приятелство. От своя страна министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че сме на разположение винаги при нужда и сме готови да помогнем и да окажем подкрепа.

Българските екипажи ще извършат първо полети за разузнаване на местността, релефа, въздушната обстановка и метеорологичните елементи. Ако условията позволяват изпълнение на заходи за водохвърляне, военнослужещите ще започнат пожарогасене от въздуха.