София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

НАШ ТУРОПЕРАТОР ФАЛИРА

КЛИЕНТИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ОТПЪТУВАТ

9 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

300 българи, планирали и платили за ваканция в почивните майски дни зад граница, така и не успяха да отпътуват. Туроператорът "Арайвълс- ИДИ" ООД взел парите на хората, но междувременно подал и молба до Софийски градски съд за обявяване в несъстоятелност.
Българските туристи, платили за пътувания до Сардиния, Римини и Лефкада, били уведомени в последния момент с имейли, че почивката им се проваля. Някои от тях обаче, пристигнали от провинцията, разбрали едва на летище София, че групата се разпада.
Фирмата е минала в пълна нелегалност. Както опитите на медиите, така и на пострадалите туристи да се свържат с нея по телефона са без успех. На вратата на офиса й в центъра на София, на ул. "Гладстон" 32, има надпис с временно работно време, от което става ясно, че от всички празнични дни, фирмата ще почива само на 1 май.
Вчера сайтът на туроператора все още беше активен и предлагаше резервации, но днес вече и той не съществува.