София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Не цялата граница с Турция е с ограда

Подсигурена е обаче жива охрана

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

По границата с Турция има зони, в които няма ограда. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатката от ГЕРБ Диана Саватева. Според нея проектантите са преценили, че това са силно пресечени терени, в които съоръжението трудно може да бъде изградено и поддържано.

Тя обаче посочи, че тези участъци от границата са подсигурени с жива охрана.

„Аз съм убедена, че границата с Турция, която е външна граница на ЕС, е добре охранявана“, каза Саватева.

Според нея народните представители не трябва да обръщат внимание само на законодателните инициативи, а да познават и да помагат за решаването на т.нар. валки проблеми на хората.

Депутатката посочи, че организира редовно приемни в Бургаския регион, откъдето е избрана, а избирателите могат да се осведомяват кога може да се срещнат с народните си представители от интернет страницата на съответната политическа партия.

Последната инициатива на депутатите от ГЕРБ от Бургаския регион е да запознаят възрастните хора със схумите за телефонни измами, разказа Диана Саватева и според нея този подход дава резултат при ограничаването им.