София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Не сме вкарвали гол на Швеция вече 24 години

Головата ни разлика за последните 7 мача е 0:20

6 годиниСпортни 8 Боряна Райчева

Остава ден до световната квалификация България – Швеция, която е решителна за българския отбор за запазване на шансовете за класиране на Световното първенство по футбол в Русия догодина.

България не е вкарвала гол на шведите от 24 години – последното попадение е от 8 септември 1993-а за 1-1 в квалификация за Световното в САЩ. Оттогава досега имаме 7 загуби при голова разлика 0-20.

Шведите са вече в София и направиха последна тренировка за мача, като притесненията им са, че селекционерът Андерсон няма да може да води мача, тъй като е нападнат от стомашен вирус.

В българския отбор няма кадрови проблеми, като се очаква Ивелин Попов да бъде възстановен за двубоя, а заедно с него в атака да започне нападателят на „Дженоа“ Андрей Гълъбинов.

Преди мача Швеция е на второ място в групата с 11 точки, а българите са четвърти с 9. Води Франция с 14 точки, а Холандия е трета с 10 и тези четири отбора все още имат шансове да се борят за класиране на Световното.