София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нели Петрова: Трябва да има нов Закон за движение по пътищата

„Всеки пешеходец има задължения, когато стъпи на пешеходната пътека“

7 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Пет години се наслушах на невероятни неща в съдебна зала. Там се отнасят с подигравка към хора, загубили децата си в катастрофи на пешеходни пътеки, заяви в предаването „Делници на телевизия „Евроком“ депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. Тя заяви, че трябва да има изцяло нов Закон за движение по пътищата.

„Предвид диначмиката обстановка, бързите автомобил и инфраструктурата по градовете, такъв нов закон е необходим. Всеки пешеходец има задължения, когато стъпи на пешеходната пътека и трябва да ги спазва, а не да гледа постоянно в телефонния апарат“, каза още Петрова.

Според нея водач, който спазва ограниченията има време да реагира, когато види пешеходец на пешеходна пътека.

По отношение на политическата обстановка в страната Нели Петрова заяви, че не може да повярвам на всичко, което говорят от БСП.

„Помня времената преди да влезем в Европейския съюз. По време на управлението на БСП и ДПС заминахме с моето семейство да живеем в чужбина, защото не можехме да се издържаме. Денят, в който дъщеря ми навърши 16 години започна да работи. Българинът има черта да критикува и обсъжда всичко пред телевизора на чаша ракия със салата, но някой друг да му свърши работата. Обидно ми е когато говорят, че депутатите са такива и такива. Когато встъпих в Народното събрание голяма част от колегите депутати ги познавах, тази омраза обаче, която е наслоена с годините назад ние, депутартите, които правим нещо не я заслужаваме“, допълни още Нели Петрова.

Целия разговор с депутатката от ГЕРБ Нели Петрова може да видите в предаването „Делници“.