София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ненков: Не знам дали ще бъда министър на здравеопазването

Ген. Петров постъпи като офицер, без разтягане на локуми, каза зам.-министърът

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, каза пред Нова телевизия, че не е говорено с него да заеме овакантения пост на министър на здравеопазването.

„Тъй като, към момента с мен няма воден официален разговор, аз нямам база за разсъждение дали бих приел или не“, каза Ненков. Той изрази дълбоко съжаление, че ген. Петров е подал оставка, „но той постъпи като офицер, достойно, безразтягане на локуми“, смята Мирослав Ненков.  На въпрос, кога здравният министър е взел решение за оставката, той посочи, че в понеделник е обявил пред заместниците си, че ще подаде оставка същия ден.

„Сумата от 1,7 милиона бе размахвана високо в неделя. Това е очакваната сума, а не е похарчената. Мъжът, с когото живее дъщерята на проф. Петров - Явор, е продал оборудване и консумативи на ВМА за 3 години на стойност 300 000 лв. Няма място за далавера, щом като цената е най-ниска. Няма акт на незаконност. Всички поръчки на проф. Петров са с лимитирани разходи, той не би направил компромис. С неговата оставка се спря опита да намалеят парите, които изтичат в здравеопазването“, обясни зам.-министър Ненков.