София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нено Димов: Протестът на еколозите е политически

Замърсяването на въздуха е по-сериозен проблем в момента, смята министърът

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Лидерите на този протест си служат с манипулации и с откровени лъжи. Аз не мога да се занимавам с тези неща. Това е политически протест, който няма нищо общо с опазването на околната среда“, това каза пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод протеста на екоактивистите за парк „Пирин“. Той подчерта, че негова работа е да следи дали се спазва екологичното законодателство, а не да знае кой е истински собственик на фирмата концесионер на ски зоната в Банско - „Юлен“. Не е моя работа да знам собственика на „Юлен“ и аз не знам. Вероятно в Агенцията по приходите знаят“, посочи министърът.

„Реален проблем в момента е замърсяването на въздуха, който проблем  касае живота и здравето на българина, а ние хабим енергия по много по-маловажни въпроси“, подчерта Нено Димов.