София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Необходимо е Борисов да организира среща ЕС-Русия

Според Сидеров, това очакват и европейските лидери

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„България не трябва да гони руски дипломати, защото тя не нито Великобритания, нито Франция, нито Германия и усложнените ни отношения с Русия щяха да ни се отразят много по-тежко, отколкото на изброените държави“, това каза пред БНТ председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров.

По думите му страната ни в момента има златен шанс заради Българското европредседателство. „Министър-председателят Борисов, като европейския лидер, има шанса да направи мост между Москва и Брюксел, по примера на този с Турция. Такъв ход от страна на България е логичен и вероятно се очаква от европейските държави“, посочи Сидеров.

България и то в лицето на премиера Борисов, има шанс да направи домакинство на среща ЕС-Русия, това е очаквано и от европейските лидери, заяви лидерът на "Атака" и подчерта, че бъгарският премиер може да го направи, тъй като е показал, че владее тази дипломация.

Той отново заяви, че решението да не се експулсират руски дипломати е добро за българския интерес.

Според Сидеров позицията на правителството се дължи и на присъствието на Обединените патриоти, който дава "правилната посока".