Гледай
на живо

Непълнолетният Иван не се признава за убиец

Делото за смъртта на 11-годишната Никол ще е по общия ред

Непълнолетният Иван не се признава за убиец Делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас ще се гледа по общия ред, след като стана ясно,... thumbnail text
Делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас ще се гледа по общия ред, след като стана ясно, че подсъдимият осмокласник Иван Иванов, който към момента на извършване на деянието е бил на 15 години, не е признал вината си.
 
Припомняме, че трагедията се разигра през месец август миналата година, когато четвъртокласничката Никол беше прободена с нож в асансьор на жилищен блок. От прокуратурата са категорични, че събраните доказателства сочат, че именно Иван Иванов, който е бил ученик със специални образователни потребности, е извършителят.
 
Според държавното обвинение,е  Никол е убита по особено мъчителен начин, като  била е в съзнание, викала е за помощ, но Иван я е оставил в асансьора, без да й помогне. 
 
Майката на момчето обаче твърдеше в съдебната зала, че синът й  е невинен и че е   бил  натопен.   
 
Близки на убитата четвъртокласничка се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата, като се стигна дори до замеряне с яйца.
 
Делото се гледа при закрити врата, а ако вината на Иван бъде доказана, законът предвижда той да лежи зад решетките до 10 години, тъй като не е пълнолетен.