София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нешка Робева е новият треньор на германските гимнастички

Тя ще води ансамбъла от Германия на Световната купа в София

6 годиниСпортни 6 Боряна Райчева

Новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия е не кой да е, а самата Нешка Робева, това съобщават от Федерацията по гимнастика на Германия.

От 2015 година до момента ансамбълът се ръководеше от българката Екатерина Дуламова. Сега тя предава щафетата на Робева.

"Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена", обясни спортният директор на Волфганг Уилям, цитиран от Дарик радио.

Нешка робева посочва, че ще видим резултатите от работата й с германския отбор на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен и ще бъде един от конкурентите на нашите момичета от ансамбъла на България.