София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нетаняху: ЕС увяхва и ще изчезне напълно

Това израелският премиер заяви по време на закрито заседание в Будапеща

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че очаква ЕС да увяхне и да изчезне напълно, ако Брюксел не промени отношението си към Израел, информира The Guardian.
Вероятно не се изразявам много оректно и знам, че за някои от вас това ще бъде шокиращо. Но истината си остава: ЕС има проблем със сигурността. Остава въпросът и с икономическото му бъдеще, коментира ръководителят на правителството.
Това Нетаняху заяви по време на закрито заседание в Будапеща съвместно с премиерите на Унгария, Чехия, Словакия и Полша, където той призовава да се затворят границите за мигранти от Близкия Изток и Северна Африка. Министър-председателят е възмутен и от постоянните политически изисквания, които ЕС поставя пред Израел.
Поради техническа грешка изказването е излъчено по слушалките на журналистите. Въпреки че пропускът е установен бързо и звукът е спрян, казаното от израелския премиер е изтекло в медиите.