Гледай
на живо

Няма доказателства, че хакерски атаки са повлияли на изборите в САЩ

Докладът, който ще докаже има ли намеса, излиза тази седмица

Няма доказателства, че хакерски атаки са повлияли на изборите в САЩ Няма доказателства, че руски хакерски атаки са повлияли на резултатите от президентските избори в СА... thumbnail text

Няма доказателства, че руски хакерски атаки са повлияли на резултатите от президентските избори в САЩ. Това заяви говорител на избрания за президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Тази седмица ще бъде завършен доклада, който ще докаже имало ли е намеса.

В събота Тръмп предупреди да не се прибързва с обвинения срещу Русия за хакерските атаки срещу електронни пощи в САЩ. Бъдещият американски президент неведнъж е призовавал за по-близки отношения с руския президент Владимир Путин.

Президентът Барак Обама изгони 35 руски дипломати, заподозрени като шпиони и наложи санкции срещу две руски разузнавателни агенции миналата седмица заради предполагаемата роля на Кремъл в атаките, които според служители на американското разузнаване са помогнали на Тръмп да победи Хилари Клинтън на изборите на 8 ноември.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, председател на сенатската комисия за въоръжените сили, насрочи за четвъртък заседание, което ще бъде посветено на киберзаплахите от чужбина.