София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма резултат от проверката за апартаментите на Горанов

КПКОНПИ крие какво е установено

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Няма резултат от от проверката на апартаментите на финансовия министър Владислав Горанов. Въпреки, че от прокуратурата бяха обявили дата 18 декември за огласяване на установеното. По закон срокът за всички проверки по имуществените декларации на властта изтече още на 8 декември, от КПКОНПИ отказват да оповестят заключенията си.

Припомняме, че Владислав Горанов живее безвъзмездно в апартамент на бизнесдама, която е съпруга на кръстника му и топмасон Иван Сариев. Въпросният апартамент е в престижния столичен квартал Изток в луксозния комплекс ЕСТЕ, собственост на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев. Синът на Иван Сариев и съпругата му, отдала безвъзмездно на Горанов жилище от 181,4 кв.м и гараж е бил назначен в министерството на финансите на Горанов лично от него и то като участник в комисии по отдаване на обществени поръчки.

Горанов има още 3 жилища, едно от които не е упоменал в декларацията си пред КПКОНПИ, въпреки че е длъжен по закон, а то съществува в имотния регистър. Пред медиите Владислав Горанов обяви, че приел поканата да живее безплатно в баровското жилище, след земетресението в Перник през 2012г., което уплашило семейството му.

Покрай осветяването на казуса с безвъзмездния апартамент, стана ясно още, че за ипотеката за останалите жилищата на Горанов е на шестцифрена стойност, а той я е изплатил за две години, което е било невъзможно с тогавашната му заплата.

От прокуратурата, която възложи на КПКОНПИ проверката, която комисията бе длъжна и сама да направи по закон, признават, че не са получили резултат.