София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма съгласие на КСНС

Политиците се разбраха за нов закон срещу корупцията

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Членовете на Консултативния съвет по национална сигурност се обединиха около мнението, че в Наказателния кодекс трябва да има текстове за корупционни престъпления. Това каза президентът Радев след приключването на заседанието, което трябваше да се повтори, след като миналата седмица доста от участниците не можаха да присъстват.

Участниците в съвета този вторник смятат, че Народното събрание трябва да приеме нов закон за борба с корупцията.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че на заседанието е приета обща рамка и се надява парламентът да се придържа към нея.

Министър-председателят Бойко Борисов дойде навреме за повторния Консултативен съвет при президента Радев, посветен на борбата с корупцията. Борисов заскъсня миналия вторник, като се оправда с ангажиментите си към протестиращите работници от „Емко“.

Този път на съвета пристигнаха и вицепремиерката и министърка на външните работи Екатерина Захариева, както и колегата ѝ и министър на отбраната Красимир Каракачанов, които не дойдоха на предишното заседание.

Освен тях двамата в президентството влязоха главният прокурар Сотир Цацаров, правосъдната министърка Цецка Цачева, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, както и лидерите на БСП и ДПС Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ.