София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нямало нов инцидент с непроверени пътници на летището

Това обясниха от Гранична полиция след направени проверки

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Информацията за нов инцидент с пътници, влезли в България през летище "София", без да преминат граничен контрол, категорично не е вярна, съобщиха от Гранична полиция за БНТ.

Припомняме, че по-рано днес потребител във Фейсбук написа, че слизайки от полета от Амстердам в залата за проверка на документи не е имало граничен служител и няколко пътника са влезли в страната ни без да бъдат проверени.

От Гранична полиция обясниха, полетът от Амстердам е кацнал на 27 март на летище "София" с 23 минути закъснение. „В 14:31 ч. първият пътник от полета влиза в салона за пристигане, като към този момент на работа са четирима служители на Гранична полиция. Минута по-късно в обработката на пътникопотока се включва още един граничен полицай. В 14:46 ч. приключва обработката на всички 103-ма души“, казват митничарите.

МВР и Гранична полиция са направили пълен преглед от видеозаписите на автоматизираните работни места на граничните полицаи и от охранителните видеокамери на летище "София“, за да установят имало ли е нарушение или не.