София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Николай Колев Босия – Самотен протестиращ за жервите на пътя

Безсрочна гладна стачка до оставката на Ивайло Московски

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Повече от седмица, дисидентът поет и журналист – Николай Колев – Босия, преживява в гладна стачка в знак на протест срещу системата за издаване на шофьорски книжки. Според него главна вина за хилядите жертви и десетките хиляди ранени е на транспортния министър Ивайло Московски. Единствено Сашо Диков, автор и водещ на предаването ЕВРОДИКОФ по телевизия Евроком, отиде да се срещне с протестиращия „мохикан“.

До края на седмицата Босия ще прави своите самотни протести до сградите на властта – президентството, Министерския съвет и парламента, но без надежда, че някой ще го чуе и ще му обърне внимание, уверен обаче, че е прав в каузата си.

Босия ще бъде пред парламента утре и вдругиден – той настоява за оставката на министър Ивайло Московски, за разчистване на всички порочни според него кадри в Държавната автомобилна инспекция. Според протестиращия част от уволнените висши служители там, въртели търговия с незаконни шофьорски книжки, тихомълком са върнати на работа. Корупцията в транспорта е причината за стотиците жертви от катастрофи в България. Спрямо броя на населението , страната ни е на първо място по жертви от катастрофи в целия Европейски съюз.