Гледай
на живо

Нинова: Докладът на ЕК е шамар за България

Днес управляващите ще бъдат подложени на тест дали искат промени в приватизацията

Нинова: Докладът на ЕК е шамар за България Докладът на Европейската комисия  е тежък шамар за България. Това коментира лидерът на БСП Корн... thumbnail text

Докладът на Европейската комисия  е тежък шамар за България. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди председателството, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено, отбеляза Нинова.

Според нея предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, е абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел.

Корнелия Нинова подчерта, че  днешният ден в парламента ще е тест за управляващите. „Ако подкрепят нашия закон да спре приватизацията сега, значи говорят истината. Ако го отхвърлят, което аз мисля, че ще стане, тези хора едно говорят, за да замазват положението, а друго правят на практика. В такава имитация ние няма да участваме”, категорична беше Нинова.