София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нинова: ГЕРБ ни разправя вицове

Председателката на БСП обяви, че управляващите се страхуват от президента

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Предложението на ГЕРБ за анкетна комисия за превъоръжаването изглежда като това кабинетът „Борисов“ 3 да разследва „Борисов“ 2 и звучи като виц. Това каза председателката на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че комисията, която е подредила офертите за закупуване на нов многоцелеви изтребител за армията, е назначена от второто правителство на Борисов и да се очаква, че третото му правителство ще ревизира второто не е реалистично.

Според нея искането на управляващите за анкетна комисия издава страха им от президента Радев, който в края на седмицата заяви, че политическата класа няма воля да се пребори с корупцията.  

„Страхът от президента Радев и подкрепата, която получава, да се стигне до края, да се водят разследвания и да се търси отговорност на политическия елит за всички години на прехода е това, което продиктува тази анкетна комисия в парламента“, коментира Нинова.