София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова готви нова чистка в ръководството на БСП

За неделя е свикан Национален съвет на партията

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Националният съвет на БСП ще проведе заседание в неделя, на което с очаква да бъде обсъдено предложението на председателката Корнелия Нинова депутати да не могат да бъдат членове на Изпълнителното бюро. Самата Нинова отказва да даде подробности и обеща да го направи на Съвета.

Някои членове на ръководството се опасявят, че председателката ще се опита да се освободи от някои свои политически конкуренти и предполагат, че ще има избирателен подход.

Кирил Добрев, който е депутат, организационен секретар и член на Изпълнителното бюро, обяви, че ще постъпи принципно, но не обясни нищо конкретно. От членовете на ръководството са Стефан Данаилов, Александър Симов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Крум Зарков, Драгомир Стойнев, Весела Лечева, Иван Ченчев.

Според неофициална информация Нинова ще се опита да отстрани от ръководството варненския депутат Красимир Янков, когото възприема като конкурент, а също и Кирил Добрев.

За останалите членове на Изпълнителното бюро се прогнозира, че ще запазят постовете си.