Гледай
на живо

Нинова: Хората в Брегово не са изоставени

Корнелия Нинова посети града

Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка. Ние сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път", заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя заяви, че ще настояват и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите.

Тя припомни, че преди три години левицата е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола.
Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка", заяви Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че последното такова е решението за частната охранителна дейност.

„Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции" , заяви Нинова.

Тя припомни, че ГЕРБ не са си изпълнили обещанието във всяко село да има полицай. А не са го спазили, за да си плащат хората.

"Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея", каза също лидерът на опозицията.