София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нинова нападна Борисов заради Гарелов

Според лидерката на социалистите бившият премиер наредил уволнението на журналиста

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини бившия премиер Бойко Борисов, че продължава да управлява държавата с смс-и. Повод стана уволнението на медийния съветник на служебния министър-председател Огнян Герджиков Иван Гарелов.

Гарелов се застъпи за Елена Йончева в спора ѝ с Бойко Борисов откъде са дошли парите за медийните ѝ проекти. Според Герджиков обаче Гарелов е взел страна в предизборната борба и е нарушил принципа за неутралност на служебния кабинет.

Нинова написа в официална позиция, че Борисов наредил уволнението на Гарелов, понеже се чувствал засегнат от истината и че когато БСП дойде на власт, ще управлява не чрез телефон, а чрез закон.

Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държава, написа в отговор от своя страна Бойко Борисов.