София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова нападна Борисов заради спрени плащания по оперативни програми

Според нея България е загубила 350 млн. лв.

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Председателката на БСП Корнелия Нинова нападна бившия премиер Бойко Борисов заради спирането на оперативната програма за образование. По-рано бившата вицепремиерка и министърка на образованието Меглена Кунева съобщи, че има спрени плащания по програмата.

„Защо, г-н Борисов, на 10 февруари получаваме писмо от ЕК, в коeто се казва, че замразяват плащанията за следните нарушения: половината от проверените операции са в нарушения по тази програма, липса на прозрачност, липса на конкуренция по избор на външни експерти“, зяви Нинова на нарочна пресконференция.

Тя предупреди, че подобно развитие може да се очаква и по програма „Околна среда“, Програмата за морско дело и рибарство, Фонд „Вътрешна сигурност“ Фонд "Убежище, миграция и интеграция".

Според нея по програмата за образование България е загубила 350 милиона лева.

„Да се знае отсега, че ако последват и следващи спирания на пари, ще се дължи на управлението на Бойко Борисов“, каза лидерката на социалистите.