София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова не вярва, че Народното събрание ще си изкара мандата

Бойко Борисов призова за смирение

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателката на БСП Корнелия Нинова не вярва, че 44-ото Народно събрание ще изкара пълния си мандат. На влизане в парламента за първото му заседание Нинова каза, че приоритет трябва да бъде изборното законодателство и добави, че партията ѝ подкрепя смесена избирателна система – с мажоритарен избор и пропорционална листа.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от своя страна, че ситуацията е тежка, включително и в Европа и той се старае да не нарушава добрия тон.

„Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност. Искам да прозрем, че вкарването на държавата в нови избори, виждате резултатът. Нинова много работи каза за един месец. Народът каза друго. Никога няма да наруша първи добрия тон“, каза Борисов.

Предложеният от ГЕРБ за председател на Народното събрание Димитър Главчев също каза, че една от първите задачи на депутатите е обсъждането на мажоритарния вот.

"Една от първите теми, за които сме поели ангажимент да се обсъжда, е темата за мажоритарния вот. Но така или иначе всяка една политическа сила е задала своя дневен ред, който ще се спазва в Народното събрание. Като едно добро пожелание много ми се ще този дневен ред на политиците да бъде по-близък до дневния ред на българските граждани", каза Главчев.