София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова потвърди, че БСП остава привързана към НАТО и ЕС

Лидерката на социалистите не очаква нестабилност на Балканите

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

„Срещу социалистите се отправят обвинения, че  ще извадят България от Европейския съюз. Това е абсурд. БСП е партията, която вкара България в Европейския съюз и в НАТО и държим на тези съюзи, но не искаме да сме втора ръка хора в тях“. Това заявява лидерката на партията Корнелия Нинова в интервю за „Франс прес“.

Според нея Европа на няколко скорости не е верният път.

„Ние сме за Европа на една скорост, за засилване на интеграцията между държавите членки в Европейския съюз, засилване ролята и силата на Европейския съюз и в международните отношения, и икономически, и търговски, и политически“, коментира Нинова.

Тя допълва, че не очаква намеса на Русия и повишаване на нестабилността на Балканите.

По отношение на НАТО Нинова казва, че България изпълнява ангажиментите си към Алианса, но не би искала от нейната територия  да се води война.

„Не искаме територията на България, акваторията на Черно море в българската част, да бъде използвана като плацдарм за агресия към трети държави, които и да са те. Просто не искаме да вкарват България във война“, коментира лидерката на социалистите.