София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нинова: Предсрочни избори - стратегия на БСП

БСП иска изслушване на Валери Симеонов в парламента

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Стратегията на БСП е предсрочни избори, заяви на пресконференция в централата на БСП Корнелия Нинова. Тя обявяви, че партията е поискала утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на вицепремиера Валери Симеонов. Нинова отбеляза, че премиерът Борисов винаги и е изглеждал като човек, който умее да овладява кризи , но в момента изглежда безсилен.

„ За пръв път ми изглежда безсилен и безпомощен като премиер да реши проблема. Когато държавата ти е в такава криза, а обществото е така настръхнало, зле изглежда да си безсилен и да показваш, че не можеш да се справиш със ситуацията. Да се внушава, че цялата конструкция на правителството, цялото бъдеще на държавата виси на оставката на Валери Симеонов, е израз на пълно безсилие. Това е тревожно за България. Борисов казва, че ако това се случи, ще настане хаос. Мисля, че по-голям хаос от този в момента няма как да настане", коментира още Нинова.

Нинова обяви, че БСП започват бърза организация по подготовката за предсрочни избори, а „Визия за България“ ще се превърне в предизборна програма с конкретни и ясни послания, но лидерът на БСП не се ангажира със срокове кога точно ще се случи това.