София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова представи "Визия за България" пред посланици от ЕС

Соцлидерката внесе в СЕМ и документите за телевизия на БСП

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи проекта на „Визия за България“ пред посланиците на страните-членки на ЕС, акредитирани в България. Тя акцентира върху основните национални приоритети, залегнали във Визията  – демографска криза, образование и наука, здравеопазване, развитие на икономиката, национална сигурност и борба с корупцията.

Корнелия Нинова запозна посланиците с позициите и действията на БСП, като най-голяма опозиционна сила, с оглед на актуалната политическа ситуация в страната и в Европа.

Обсъдени бяха актуални теми и въпроси от националния, европейския и международен дневен ред, сред които предизвикателствата пред които е изправен ЕС, мигрантската криза, развитие на енергетиката, приоритети във външната политика на България, свободата на словото и защита на човешките права.

В рамките на днешния ден Корнелия Нинова внесе в Съвета за електронни медии (СЕМ) и документи за регистриране на новата партийна телевизия.  Тя ще се казва Българска свободна телевизия (БСТВ), а логото ѝ вече е патентовано. Нейн директор ще бъде журналистът Любомир Коларов.

В СЕМ Нинова обяви, че телевизията ще бъде обществена, свободна и ще показва фактите такива, каквито са, а няма да бъде подчинена на партийни идеологии. От Съвета посочиха, че документите ще бъдат разгледани в двуседмичен срок, след което ще бъдат внесени за гласуване на заседание в СЕМ.