София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова ще съди всички, свързващия с „Цанков камък“ и корупция

Поискала е всички изказвания от телевизии и вестници по въпроса

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани да съди всеки, свързал името й и това на БСП с „Цанков камък“ и с корупция. Това стана, след като главният прокурор е отговорил на питане на Нинова, че тя няма общо с казуса.

Социалистката заяви, че всички от Бойко Борисов до говорителите от „подгряващата група“ ще отидат на съд.

Още утре Нинова има среща с адвокати. Тя е изискала всички записи на изказвания от телевизии, дописки от агенции и вестници.

"Не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политическия опонент, да хвърляш димки, Борисов да каже какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция в "Цанков камък"", призова тя.

Лидерът на социалистите е изпратила писмо до главния прокурор за всички направени проверки до момента на „Цанков камък“, както и до австрийския посланик, който уверил, че е е сигнализирал австрийските служби.

Според Корнелия Нинова, даването на "Цанков камък" отново на прокуратурата от страна на ГЕРБ, е удар срещу БСП заради действията на социалистите към антикорупционното законодателство.