София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Законопроектът на ГЕРБ прикрива корупцията

Корупцията е заплаха за националната сигурност

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви по време на дебатите по двата антикорупционни законопроекта, че ГЕРБ се бори с корупцията само по книга, а законопроектът им е прикрива корупцията.

„Очевидно, колеги управляващи, не сте узрели за мисълта, че корупцията е до такава степен разпространена в българското общество, че вече е заплаха за националната сигурност и че трябва малко да свалим партийните противоборства“, заяви още Нинова.

Тя добави, че тези документи за пред Брюксел показват политическата воля за борбата с корупцията, но когато нещата стигнат до практиката, тези документи се отричат от собствените им автори.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че законопроектът, който е внесен от Министерски съвет, кореспондира с очакванията на обществото.

Правосъдният министър Цецка Цачева отвърна, че няма противоречие между националната стратегия за противодействие на корупцията и внесения законопроект от името на Министерски съвет.