София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Норберт Хофер: Дотук мигрантите са стрували на Австрия 20 милиарда евро

Ексклузивно интервю за „Евроком“ на човека, който за малко не стана президент

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Австрия не е разделена, след изборите, независимо, че ги загубих, хората ме спират на улицата, за да обсъждат с мен бъдещето на страната и на Европа. Това казва кандидатът за президент от Партията на свободата Норберт Хофер в екслузивно интервю за „Евроком“ на Мирослава Димитрова.

Културният облик на Европа се променя и ние трябва да защитаваме това, което нашите родители и прародители са изградили, смята полииткът, който за малко не успя да стане президент на Австрия.

Според него Австрия не се справя добре с мигрантската криза.

Ние приехме през последните години изключително много мигранти, голяма част от които не са бежанци, а просто искат да подобрят икономическото си положение – често и без да работят и това създава напрежение в социалната система, казва той.

Според Хофер мигрантската криза досега е струвала на Австрия 20 милиарда евро.

Той смята, че от Арабската пролет не е останало нищо, животът на хората в Арабския свят е станал по-лош, а плюс това се е влошило и положението в Европа.

Ние трябва да преосмислим политиката си, да извършваме превенция на място, казва още Норберт Хофер.

Хората в Австрия и в Централна Европа, дори да не са практикуващи християни, имат християнски ценности, а дошлите в страната около 600 000 мюсюлмани имат други ценности, изтъква политикът.

Аз уважавам отделния мюсюлманин, но Европа се ислямизира и ние трябва да се противопоставим, казва още Норберт Хофер.