София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Нощ на звездите“ в София

Раздават седмите награди на фондация „Енчо Керязов“

6 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Седмите награди "Нощ на звездите" на фондация "Енчо Керязов" ще бъдат раздадени днес. В шоуто, което ще се проведе в „Арена Армеец”, ще участват артисти от 11 държави. Преди спектакъла ще бъдат наградени и талантливи деца от област Ямбол в категориите образование, изкуство и спорт. Сред участниците е и екстремният швейцарец Фреди Нок, който има 22 световни рекорда за ходене по въже.

„Нощта на звездите“ събират световноизвестни звезди на цирковото изкуство. Зрителите ще се насладят на изпълненията на 5 носители на рекорди на „Гинес“, на 6 приза от фестивала в Монте Карло, 20 екстремни  каскади, живо торпедо, човекът – паяк, смъртоносен арбалет и много други изненади. Може би най-голямата звезда от участниците е швейцарецът Фреди Нок. Той прекоси Швейцарските Алпи по въже на 3000 метра височина.  По въже пробяга 1 километър за 10 минути и 18 секунди, притежател на е 22 световни рекорда, 6 от които са вписани в книгата на рекордите „Гинес“.

Спектакълът „Нощ на звездите” ще се проведе 19 часа днес в зала „Арена Армеец”. Телевизия „Евроком“ е медиен партньор на събитието.