София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нов енергиен министър ще имаме в сряда

Управляващите ще го изберат на Политически съвет

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Министърът на енергетиката е подала оставка, за да отпадне всяко съмнение за нейни връзки в сделката с ЧЕЗ. Предстои да се направи и проверка по случая. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, които присъства на конски кушии по случай Тодоровден.

Предстои провеждането на Политически съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, за да се реши кой ще бъде новият министър на енергетиката. Цветанов очаква това да се случи във вторник и в сряда да обявят номинацията.  

Според Цветан Цветанов Румен Радев и БСП целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори.

По думите му държавният глава не изпълнил предизборните обещания за санкциите срещу Русия и СЕТА. Назначи служебно правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса да няма парламентарен контрол, акцентира гербаджията.