София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нов инцидент с военен хеликоптер

Военните поемат разследването на случая

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Нов инцидент с военен хеликоптер вчера прекъсна електропровод и остави за няколко часа половината град Стамболийски без ток и вода.

Военна полиция направи първоначален оглед на мястото на инцидента и ще разследва случя с „Кугър“-а от от авиобазата в Крумово.

По време на тренировъчен полет машината направила рязка маневра, за да избегне ято птици и е закачила жици на електропровод, съобщиха от Министерството на отбраната.

Никой не е пострадал.

След инцидента хеликоптерът кацнал в селскостопанско летище в Цалапица.

По летателният апарат няма сериозни щети. Днес ще му бъде извършен ремонт и машината ще бъде върната в авиобазата в Крумово.

Според кмета на Стамболийски Георги Мараджиев населението на града трябва да е благодарно на пилотите, че са успели да овладеят машината.

Токът към града бе възстановен още снощи. Според представител на електроразпределителното дружество, до пожар и по-сериозни щети не се е стигнало благодарение на факта, че скъсаните жици от електропровода са паднали в реката.