София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Деси Радева оповерга участието си в екшън между НСО и МВР

Започнала е проверка по случая

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Първата дама Десислава Радева опроверга информацията в социалните мрежи, според която, тя е замесена в скандал с органите на КАТ.

Клип в социалните показва автомобил на НСО, който се движи в насрещното платно и е спрян за проверка от „Пътна полиция“. Според автора на видеото Богдан Асенов, именно Радева е пътувала в автомобил на НСО. Столичанинът, който е заснел клипа, твърди, че вчера по обяд е станал свидетел на любопитната случка, при която служител от КАТ е спрял бронирания автомобил на НСО и се опитал да санкционира водача.

Асенов твърди, че е видял Десислава Радева да излиза от автомобила заедно с нейната телоохранителка и е влязла в магазин.

Самата Радева написа в страницата си във „Фейсбук“, че не е била в автомобила, а колата, която тя ползва не е бронирана. „Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил”, изтъква тя.

От НСО потвърдиха, че е имало подобен инцидент, но не потвърдиха дали първата дама е била в автомобила. От службата са започнали проверка по случая. По информация на бТВ шофьорът на бронирания автомобил ще бъде санкциониран заради нарушаване на Закона за движение по пътищата.

От президентството отказват коментар по случая, като пренасочват журналистите към службата, която в момента се ръководи от бившия съветник на президента Радев – Данчо Дяков.

Припомняме, че през февруари НСО и съпругата на президента отново бяха в центъра на вниманието, когато полицейски патрулки преследваха кола на службата, превозвала Десислава Радева, след като шофьорът от НСО отказал да спре за проверка.