София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нов случай на отравяне в Солсбъри

Пострадал е полицейски служител

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Полицай е бил хоспитализиран във Великобритания с подозрение за отравяне с нервен агент, съобщиха в събота вечерта от болницата на английския град Солсбъри, предаде РИА Новости.

Сътрудник на полицията се е обърнал за медицински съвет във връзка с инцидента в Еймсбъри, не не е съобщил, че има риск за някой друг.

Към настоящия момент този човек е превед в окръжната болница в Солсбъри и му се извършват необходимите изследвания. Болницата е приела редица хора след инцидента с въпроси за тяхното здраве, но те не са хоспитализирани, съобщи говорител на лечебното заведение.

Сутринта на 4 юли британската полиция обяви "сериозен инцидент" в Еймсбъри. Там двама души са били откарани в критично състояние в болница под влиянието на неизвестно вещество. По-късно, ръководителят на звеното за борба с тероризма на Скотланд Ярд потвърди, че мъжът и жената в Еймсбъри са били отровени от едно и също вещество, като бившия полковник Скрипал и дъщеря му Юлия.

Еймсбъри не е далеч от Солсбъри. Жертвите от Еймсбъри се лекуват в болница "Солсбъри", където са лекувани и Скрипал.

Според  службата за обществено здраве рискът за жителите на Солсбъри и Еймсбъри остава нисък.